Αντιμετώπιση πολυτραυματία μετά από ατύχημα με αυτοκίνητο

Γνωρίζουμε όλοι πόσο απειλητικά για την ζωή ενός ζώου μπορεί να γίνουν τα ατυχήματα από αυτοκίνητα. Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων ατυχημάτων και γνωρίζουμε ότι αν δεν αποβούν μοιραία για την ζωή του ζώου μπορούν να του προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους.

Η Ναόμι, ένα νεαρό Rottweiler τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα τέτοιο ατύχημα. Όταν μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας ήταν σε shock και έφερε τραύματα στο θώρακα. Εξαιτίας αυτών των τραυμάτων είχε πνευμοθώρακα και είχε έντονη δύσπνοια. Στην αριστερή ακτινογραφία φαίνεται η ανύψωση της καρδιάς και ο πνευμοθώρακας. Στην δεξιά ακτινογραφία φαίνεται η αποκατάσταση του πνευμοθώρακα μετά την τοποθέτηση θωρακικού καθετήρα. Σε αυτή την φάση αποκαταστάθηκε η δύσπνοια.

ατύχημα με  αυτοκίνητο 1   ατύχημα με  αυτοκίνητο 2

Όμως παρουσιάζει διόγκωση της κοιλιάς και πτώση του αιματοκρίτη. Στο υπερηχογράφημα που κάναμε υπήρχε υγρό μέσα στην κοιλιά-αίμα- και ρήξη του σπλήνα.

Επειγόντως μπαίνει σε χειρουργείο και γίνεται σπληνεκτομή για να σταματήσει την αιμορραγία.

Ταυτόχρονα η Ναόμι έχει ένα κάταγμα στο μηριαίο και κάταγμα λεκάνης. Το κάταγμα του μηριαίου αποκαταστάθηκε χειρουργικά τις επόμενες μέρες με την τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας. Το κάταγμα της λεκάνης εξαιτίας της μικρής παρεκτόπισης των οστών δεν χρειάστηκε να χειρουργηθεί.

ατύχημα με  αυτοκίνητο 3   ατύχημα με  αυτοκίνητο 4

Σήμερα η Ναόμι, έχει ξεπεράσει πια τα τραύματά της και ζει μια φυσιολογική ζωή σε μια υπέροχη οικογένεια που την φροντίζει τόσο πολύ.