Χειρουργεία και αναισθησία

surgery 1Στην κλινική μας πραγματοποιείται μια πλειάδα χειρουργικών επεμβάσεων με κύριο γνώμονα την χρησιμότητα, την αποτελεσματικότητα της επέμβασης, την ασφάλεια του ασθενούς και την μείωση του πόνου.

Στις επεμβάσεις που γίνονται περιλαμβάνονται αυτές των μαλακών μορίων - όπως ωοθυκυστερεκτομή ή ορχεκτομή (στείρωση), των οργάνων της κοιλιάς (στομάχου, εντέρου, σπλήνα, ήπατος, νεφρών, ουροδόχου κα.), του κοιλιακού τοιχώματος (κοίλες), του δέρματος – αλλά και ορθοπεδικές επεμβάσεις όπως οστεοσύνθεση με μεταλλική πλάκα ή εξωτερική οστεοσύνθεση καταγμάτων, χειρουργική των αρθρώσεων και των μυών.

Πρώτα η ασφάλεια (Safety First)

Σε όλα τα αναισθητικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούμε το πρώτο που μας απασχολεί είναι η ασφάλεια του ασθενούς. Αυτό εξασφαλίζεται με προεγχειρητικές εξετάσεις αίματος, με την λήψη καρδιογραφήματος ακόμη και ακτινογραφιών. Εξασφαλίζεται με τις συνθήκες ασηψίας του χειρουργείου, των εργαλείων και υλικών. Πριν το χειρουργείο, η τοποθέτηση ενδοφλέβιου καθετήρα για την χορήγηση υγρών, η επιλογή των αναισθητικών φαρμάκων ανάλογα με την ηλικία και πάθηση αλλά και κατά την διάρκεια του χειρουργείου η συνεχής παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών (αναπνοές, οξυμετρία, CO2, πιέσεις, θερμοκρασία, καρδιογράφημα) δίνουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά την διάρκειά του.

Aκολουθεί η ανακούφιση

Σε ότι αφορά τον έλεγχο του πόνου παίρνουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να ανακουφίσουμε τους ασθενείς μας με τα νεότερα, ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα φάρμακα.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση σας σε σχέση με το ίδιο το χειρουργείο αλλά και να σας δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές για την καλύτερη δυνατή προ- και μετεγχειρητική πορεία του ζώου σας.