Εμβολιασμοί

Οι σκύλοι και οι γάτες μας απολαμβάνουν σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, μια ζωή καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτό οφείλεται εν μέρει και στους εμβολιασμούς που οδήγησαν στη μείωση ή και στην εξαφάνιση ιογενών και βακτηριακών νοσημάτων που προκαλούν βαριά και θανατηφόρα νοσήματα στο σκύλο και στην γάτα.

Έτσι τα εμβόλια σήμερα θεωρούνται βασικό εργαλείο στην καταπολέμηση λοιμωδών νοσημάτων. Μερικές από αυτές τις ασθένειες όπως πχ. ο βήχας του κυνοκομείου (kennel cough) μεταδίδονται με την άμεση επαφή. Έτσι σκύλοι που έρχονται μεταξύ τους σε επαφή στο πάρκο, στην φύλαξη στην βόλτα μπορούν εύκολα να εκτεθούν στο νόσημα. Ακόμη όμως κι αν δεν έρθει σε επαφή με άλλους σκύλους υπάρχουν ιοί, για παράδειγμα ο παρβοιός, που μεταδίδονται έμμεσα, μεταφέροντας τον για παράδειγμα με τα παπούτσια μας.

Τα εμβόλια σήμερα είναι πολύ ασφαλή και προκαλούν ελάχιστες μετεμβολιακές αντιδράσεις. Δεν παύουν όμως να είναι φάρμακα και σαν τέτοια πρέπει να χορηγούνται μόνο από τον κτηνίατρο που μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει τυχόν αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις.

Στο ιατρείο μας το εμβολιακό πρόγραμμα εξατομικεύεται ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία και να ικανοποιεί τις ανάγκες του κάθε ζώου.


Πίσω στις Υπηρεσίες